СОФИЈА ПОВТОРНО ОСУДЕНА ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА!

Светскиот Македонски Конгрес Извор: Тодор Петров Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ја поздравува одлуката на Судот за човекови права во Стразбур, со директива до Владата во Софија за регистрација на здружението “Македонски клуб за етничка толеранција … СОФИЈА ПОВТОРНО ОСУДЕНА ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА! weiterlesen