Тања Каракамишева: Потпишете ја петицијата за заштита на Македонскиот јазик!

Отворено писмо на македонските интелектуалци: МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК Е РЕАЛНОСТ

Потпишете ја петицијата за заштита на Македонскиот јазик!

Нашиот јазик сме ние, нашата историја, сегашност, иднина!

Да не дозволиме целосно да не обезличат!

Да го кренеме нашиот глас во одбрана на Македонија, на македонскиот идентитет и култура!

Потпишете ја петицијата за заштита на Македонскиот јазик!Нашиот јазик сме ние, нашата историја, сегашност, иднина!Да…

Gepostet von Тања Каракамишева am Freitag, 24. April 2020