Александар Митовски: Северна постои само на Бихаќка и во вашите валкани мисли

Извор: Александар Митовски

Северна, друже Заев, постои само на Бихаќка и во вашите валкани мисли. Северна никогаш нема да биде реалност прифатена од Македонецот.

За разлика од тебе, мене никој не може и нема да ми ја „скине жицата од гитарата“ и да ми го одземе идентитетот. Ти, друже, не си ништо повеќе од безидентитетска појава. Нешто како диво месо…

Никогаш Северна, само Македонија, пишува уредникот на Инфомакс, Александар Митовски на Фејсбук.

Северна, друже Заев, постои само на Бихаќка

Северна, друже Заев, постои само на Бихаќка и во вашите валкани мисли. Северна никогаш нема да биде реалност прифатена од Македонецот.За разлика од тебе, мене никој не може и нема да ми ја „скине жицата од гитарата“ и да ми го одземе идентитетот. Ти, друже, не си ништо повеќе од безидентитетска појава. Нешто како диво месо…Никогаш Северна, само Македонија!

Gepostet von Александар Митовски am Montag, 18. Mai 2020