Macedonia Columns

АЛДО КЛИМАН: КУТРО „ТАЧЕ“

Лажниот „премиер“ на лажната „влада“, анационалниот микроорганизам, кутро „Таче“, свечено изјави дека решил енергично да го порази национализмот, и тоа преку борба против непријателската „националистичка пропаганда“. И тоа ќе го сторел заедно со бугарскиот премиер […]

Macedonia Columns

ТОДОР ПЕТРОВ: Кај нас велат, ова го има само во Бардовци, веројатно си играле отворено општество па побегнале во Владата и Собранието!

Пишува Тодор ПЕТРОВ “Јас сум Македонец“ за Софија е говор на омраза! “Македонците се Бугари“ за Бугарија е демократија, европска вредност која треба да се почитува! Кај нас велат, ова го има само во Бардовци, […]

Macedonia Columns

Проф.Д-р Игор ЈАНЕВ: ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР Е КРИВИЧНО ДЕЛО КУЛТУРОЦИД И ЕТНОЦИД ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И НАЦИЈА, И ТРЕБА ВЕДНАШ И БЕЗУСЛОВНО ЕДНОСТРАНО ДА СЕ РАСКИНЕ!

Со Спогодбата Димитров-Коѕиас од 17 јуни 2018 годинa се руши државноста и суверенитетот на Македонската држава и се деноминира Македонската нација! Со Спогодбата Димитров-Коѕиас Македонската нација се брише и се заменува. Со трајната геноцидна референца […]

Macedonia Columns

Тодор Петров: ТИЕ ШТО КОЛЕНИЧЕА ПРЕД МОСКВА 150 ГОДИНИ, ДА ВЕ ОБВИНУВААТ ДЕКА СТЕ ПОД РУСКО ВЛИЈАНИЕ Е МЕНТАЛНА ДИЈАГНОЗА

Пишува Тодор ПЕТРОВ Вечна неизживеана романса на Софија е Санстефанска Бугарија, како хегемонистичка идеја за туѓи и други интереси за свои сфери на влијание на овие простори. Голема или Санстефанска Бугарија е креација на Царството […]

Macedonia Columns

Билјана Антоска Стојанов: Нека каже барем еден зошто е потребно обединување со нив вакви „ угледни интелектуалци“, кои би те предале и продале уште на првата кривина?

Конечно го гледав „Заспиј ако можеш“ на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од некоја амбасада со цел да покажат дека без разлика на разликите, […]