Macedonia News

Семакедонски мирен протест на 29 мај под слоганот “ПРАВДА ЗА УСТВОБРАНИТЕЛИТЕ-СЛОБОДА ЗА МАКЕДОНИЈА!

Торонто, Канада – Поради не исполнувања на нашите барања од семакедонскиот протест на 25ти Април кој беше организиран по повод годишнината од настаните во Собранието на Македонија на 27 април 2017, поради политичките прогони против […]

Macedonia News

МАКЕДОНСКО МЕЃУНАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО КАНАДА: ОСУДА НА ОДЛУКАТА НА ГРЦИЈА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА РЕГИСТРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРНА ОРГАНИЗАЦИЈА „КРСТЕ МИСИРКОВ“!

Торонто, Канада – Македонското меѓународно движење за човекови права во Канада најостро ја осудува одлуката на Грција за поништување на регистрацијата на Организацијата “Крсте Мисирков“. Поради декларацијата Македонец на нејзиниот правен застапник Неговото Високопреподобие отец […]

Macedonia News

СЕМАКЕДОНСКИТЕ СИМБОЛИ – СОНЦЕТО И ЛАВОТ! Бидејќи повторувањето е мајка на знаењето…

Бидејќи повторувањето е мајка на знаењето… Пишува Тодор ПЕТРОВ По предлог и медијација на независниот пратеник Тодор Петров во првиот повеќепартиски парламентарен состав, за договор за знаме и грб на државата Македонија, на седницата одржана […]

Im Spotlight

ТВ АЛФА со Горан Момироски и Драган Молосављевиќ во ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ Гостин: Тодор Петров претседател на Светскиот Македонски Конгрес

von 1903 in Macedonia World Kommentare deaktiviert für ТВ АЛФА со Горан Момироски и Драган Молосављевиќ во ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ Гостин: Тодор Петров претседател на Светскиот Македонски Конгрес

ТВ АЛФА со Горан Момироски и Драган Молосављевиќ во ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ Гостин: Тодор Петров претседател на Светскиот Македонск Конгрес. https://www.facebook.com/groups/2606466032965745/permalink/2938231919789153/ „ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ“ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ ТВ АЛФА со Горан Момироски [...]

Страница за промоција на вистинските Македонски вредности, на Македонците како народ, нивниот идентитет, култура, историја и обичаи. Посветено на сите Македонци кои живеаат во Македонија, но и насекаде низ светот. “ОД НАРОДОТ, ЗА НАРОДОТ“….

Im Spotlight

Семакедонски мирен протест на 29 мај под слоганот “ПРАВДА ЗА УСТВОБРАНИТЕЛИТЕ-СЛОБОДА ЗА МАКЕДОНИЈА!

von 1903 in Macedonia News Kommentare deaktiviert für Семакедонски мирен протест на 29 мај под слоганот “ПРАВДА ЗА УСТВОБРАНИТЕЛИТЕ-СЛОБОДА ЗА МАКЕДОНИЈА!

Торонто, Канада – Поради не исполнувања на нашите барања од [...]
Macedonia World

ТВ АЛФА со Горан Момироски и Драган Молосављевиќ во ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ Гостин: Тодор Петров претседател на Светскиот Македонски Конгрес

ТВ АЛФА со Горан Момироски и Драган Молосављевиќ во ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ Гостин: Тодор Петров претседател на Светскиот Македонск Конгрес. https://www.facebook.com/groups/2606466032965745/permalink/2938231919789153/ „ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ“ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ

Macedonia World

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: МАКЕДОНЦИТЕ ПО РОД И ДРЖАВЈАНСТВО, НА МИРЕН И ДОСТОИНСТВЕН СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПОБАРАА ПРАВДА И СЛОБОДА ЗА МАКЕДОНИЈА И ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

26 април 2021 година, Скопје, Македонија – По повод годишнината од настаните во Собранието на Македонија на 27 април 2017 година, Македонците во светот и татковината, македонските заедници и организации од Европа, Канада, САД и […]

Macedonia World

Професор Љубомир Цуцуловски: ОБОЕНОСТ. Во периоди на нагласена луцидност милата госпоѓа Царовска доаѓа до инетересни сознанија, со интересни импликации, ова се некои од нив👇

ОБОЕНОСТ. Во периоди на нагласена луцидност милата госпоѓа Царовска доаѓа до инетересни сознанија, со интересни импликации. Ова се некои од нив. (1) Дел од граѓаните, кои се противеле на „нејзините“ добро смислени образовни реформи, биле […]

Macedonia News

Д-р Петар Поповски-МАКЕДОНИЈА МАЈКА НА СВЕТОТ

Македонија Мајка на Светот, Факти Пред Кои и Боговите Молчат – Нова Книга и Научен Труд на Д-р. Петар Поповски! Почитувани пријатели, Вие кои сте љубители на историјата, особено на вистината за Македонија и Македонците. [...]
Im Spotlight

118 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА МАКЕДОНСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

von 1903 in Macedonia History Kommentare deaktiviert für 118 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА МАКЕДОНСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Гоце Делчев (Кукуш, 4 февруари 1872 – Баница, 4 мај 1903) — македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација, апостол и срцето на револуционерна Македонија, идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење. Револуционерот Гоце Делчев на денешен ден во 1903 бил [...]