Macedonia News Messages

ФЕВРУРАРСКИ ПОХОД

Пишува Наташа Котлар ФЕВРУРАРСКИ ПОХОД Чудни работи ли работи, политички групирања, обвинувања, „бомби“ од политичари за политичари, политичко влијание врз судството и уценување, обвинувања или истакнувања заради топорење пред јавноста, небаре ова треба да ни […]

Macedonia News Messages

НАТАША КОТЛАР: ДО НЕПОЗНАТОТО ДРУГАРЧЕ ОД „СЕВЕРНА“!

ДО НЕПОЗНАТОТО ДРУГАРЧЕ ОД „СЕВЕРНА“! Значи, усул да се немало! Де, нема разговори за македонскиот идентитет, де македонскиот идентитет и јазикот не се засегнати, па резолуции и декларации…! Но, ова значи, токму обратно, толку многу […]

Macedonia News Messages

Наташа Котлар: АСИМЕТРИЧНИТЕ МАКЕДОНСКО-БУГАРСКИ ОДНОСИ 2017-2022 МОРА ДА ИМААТ НОВ ПОЧЕТОК СО МИРОВНАТА СПОГОДБА ОД ПАРИЗ ВО 1947 ГОДИНА!

Македонија како правен наследник на ДФ/СФР Југославија треба веднаш да изврши нотификација на Мировната спогодба со Бугарија од Париз, 1947 година. За да може во иднина ја издигне својата преговарачка позиција антифашистички победник, во какви […]

Macedonia News Messages

Љубомир Цуцуловски: „Храброста“ на бугарските политичари започнува со Македонија и завршува со молк пред Грција, на која не ѝ поставуваат никакви барања за „Бугарите“ во неа

Пишува проф.д-р Љубомир Цуцуловски ХРАБРОСТ (1). Бугарските политичари, загрижени за судбината на Бугарите во Република Македонија, не покажуваат никаков интерес за судбината на „Бугарите“ во Грција. Дотаму оди нивната грижа/храброст за „сонародниците“ во соседните земји. […]

Macedonia News Messages

Виолета Ачкоска: „Во одбрана на историјата“Историјата е како земјата на која газиме. Таа не ни припаѓа само нам, туку и на претходните и на идните генерации!

Историјата е како земјата на која газиме. Таа не ни припаѓа само нам, туку и на претходните и на идните генерации. И како bonus pater familijas, треба да ја сочуваме, а не да ја бришеме. […]

Macedonia News Messages

МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО ИМА И ВО ГРЦИЈА И ВО БУГАРИЈА, НЕГИРАЊЕТО Е ГЕНОЦИДНО И ФАШИЗОИДНО!

Пишува Горан КАЛОЃЕРА Поттикнат од дискусиите за тоа дали има или нема македонски малцинства во Бугарија и Грција, не можам да се воздржам и да ги читам тие глупости, кои не водат до ништо. Секако […]

Macedonia News Messages

ВАСИЛ СТЕРЈОВСКИ НА КОРЧАНСКАТА ЛИСТА ЗА ЧЕКАЊЕ ПРАТЕНИЧКИ МАНДАТ!

МАКЕДОНЦИТЕ СО ПОБЕДНИЧКАТА СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА, ВАСИЛ СТЕРЈОВСКИ НА КОРЧАНСКАТА ЛИСТА ЗА ЧЕКАЊЕ ПРАТЕНИЧКИ МАНДАТ! Пишува: Васил Стерјовски Почитувани, денес, на крајот од процесот на пребројување на гласовите на кандидатите за пратеници, сакам да им се […]

Macedonia News Messages

Тања Каракамишева: Никој не може против својот народ, никој не успеал да владее против волјата на сопствениот народ!

Никој не може против својот народ, никој не успеал да владее против волјата на сопствениот народ! Уставобранителите НЕ СЕ ТЕРОРИСТИ! МАКЕДОНИЈА Е СО НИВ! @VladaMK@Zoran_Zaev@sekjerinska ДЕНЕС ВИ СЕ СЛУЧИ НАРОД!!! Пишува Професорката Тања Каракамишева на […]

Macedonia News Messages

Владо Јовановски: Џабе ги укинувате учебниците! Еден ден, еден убав сончев ден, ќе ги препечатиме

Џабе ги укинувате учебниците! Еден ден, еден убав сончев ден, ќе ги препечатиме. Во нив, со златни букви ќе бидат испишани, имињата на бранителите на уставот на Р. Македонија! Имињата на денешните македонски маченици! Тие […]

Macedonia News Messages

Алдо Климан: Зборот УСТАВОБРАНИТЕЛИ

Зборот УСТАВОБРАНИТЕЛИ Речник на македонските табу-теми УСТАВОБРАНИТЕЛИ УСТАВОБРАНИТЕЛИ е Најстрашниот, Најзастрашувачкиот поим и Ноќна мора за ушите на бедната велепредавничка, големоалбанска и криминална братија на националниот злосторник Зоран Заев, и на неговите лигави политички кадии […]

Macedonia News Messages

Патувај со ангелите ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА

Верица е девојката која денеска ги донираше своите органи откако несовесен возач ја удрил со кола и истиот избегал од местото на настанот. Верица поклон до земја. Ти имаш само дата на рагање, твоето срце […]

Macedonia News Messages

Светскиот Македонски Конгрес (СМК): ЧОВЕК КОЈ СМЕТА ДЕКА ДО 1944 МАКЕДОНЦИТЕ БИЛЕ БУГАРИ, НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ МАКЕДОНСКИ ПРЕТСТАВНИК ВО ОДНОСИТЕ СО БУГАРИЈА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ПРАШАЊА СО СОФИЈА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) 2 декември 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ја смета за неприфатлива владината одлука од 1 декември 2020 година. За именување на поранешниот премиер Владо Бучковски за специјален […]