БИЛ НИКОЛОВ : НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА, СЕ ЧЕТИРИТЕ ЗБОРА КОЈ ЌЕ СТАВАТ КРАЈ НА СИТЕ ВЕШТАЧКИ СПОРОВИ

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права (ММДЧП) и безкомпромисен борец за зачувување на македонскиот идентитет и интегритет, Бил Николов во своето најнов твит напиша :

Од независноста на Македонија, некој постојано ни вели да ги „решиме споровите“ околу нашето име, идентитет, историја и јазик со нашите угнетувачи.Зошто? Затоа што македонските политичари не сакаа да ги кажат ЧЕТИРИТЕ ЗБОРА кои ќе ставеа крај на „споровите“: НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА, напиша Николов.