Гоце Панговски: ИМААТ ЛИ СРАМ ВО БУГАРИЈА, КОГА ВЕЛАТ НЕ ПОСТОЕЛЕ МАКЕДОНЦИ ПРЕД 1944 ГОДИНА?

Пишува Гоце ПАНГОВСКИ

Кога од официјална Бугарија, од страна на сите нејзини претседатели, премиери, министри, функционери од било кој ранг, од нивните академици, професори и од сите бугарски државни институции и медиуми постојано и ревносно го повторуваат, најблаго речено, малоумното тврдење дека наводно не постоеле Македонци пред 1944/45 година. не им е барем малку срам?

Слика 1: Димитър П. Иванчев (составувач) “Български периодичен печат 1844-1944“, Том 1, Наука и изкуство, София, 1962 година, страница 461.Слика

2: Насловна страница од првиот број на “Македонски Вести“ објавен на 24 јануари, 1935 година.Страници од други броеви тука:

https://www.facebook.com/…/a.615620505…/241470061522248