Рашела Мизрахи: Мала историска поука „Професоре”

Фашистичка Бугарија на чело со Цар Борис III, Премиерот Богдан Филов, Габровски и Белев го уништија Еврејскиот народ во Македонија, а Вие денес сте соучесник во обид за ништење на Македонскиот народ, јазик и култура.

Не газете на гробовите на предците и пепелта на жртвите на холокаустот! Народот памети со векови, а ќе Ве запамети и вас! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!!!