Тања Каракамишева: Бај д уеј се е полудено!

Извор: Тања Каракамишева

Бај д уеј го шитнавме името,

бај д уеј го шитнавме Сонцето од Кутлеш,

бај д уеј ја банкротиравме државата,

бај д уеј го преговараме јазикот во име на пријателството,

бај д уеј ја шитнавме пола историја,

бај д уеј Луј Витон судството го расцветавме ко пупка,

бaј д уеј обвинителството го направивме комплет специјално,

бај д уеј шајка не заковавме 4 години,

бај д уеј бараме избори за да градиме 500 автопатишта и да ја докрадиме државата…

бај д уеј се е полудено!

Пишува Професорката Тања Каракамишева на својот Фејсбоок акаунт.

Бај д уеј го шитнавме името,бај д уеј го шитнавме Сонцето од Кутлеш,бај д уеј ја банкротиравме државата,бај д уеј…

Gepostet von Тања Каракамишева am Mittwoch, 6. Mai 2020