БИЛ НИКОЛОВ: НЕ ПОПУШТАЈТЕ! НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА!

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права (ММДЧП) и бескомпромисен борец за зачувување на македонскиот идентитет и интегритет, Бил Николов во својот најнов твит потсети дека со неуставната промена на нашето име не се решил никаков спор

Следниот пат кога ќе прочитате дека со принудното преименување на #Македонија се решил “дипломатски спор” и дека нашето право на името МАКЕДОНИЈА е “ново”, пратете им го овој текст. Барајте да ви одговорат. Не попуштајте. Кажете им дека #НашетоИмеЕМакедонија, напиша Николов.