Витамин Ц – сребрен куршум против вирусот корона?

Иако витаминот е моќен антидоксик, тој е парадоксно спротивен при многу високи фармаколошки концентрации. Во лабораторијата, витаминот може барем да го намали бројот на вируси во клетките заразени со Ебштајн-Бар, но ефектот веројатно бил активиран од дополнителни фактори.

Витамин Ц против новиот корона вирус

Исто така, постои тековна студија наречена „ Витамин Ц инфузија за третман на тешка пневмонија заразена со nCoV 2019 “ За студијата, на пациентите им се вбризгува витамин во високи дози . Досега нема ветувачки резултати, но понатамошните студии сè уште се во тек:

„Кај пациенти со сепса и ARDS, пациентите во групата витамини со висока доза немале подобра прогноза и други клинички исходи. Во постојното истражување сè уште има некои збунувачки фактори, а заклучоците се различни.

Затоа, за време на тековната епидемија на САРИ, потребно е да се испита клиничката ефикасност и безбедноста на витамин Ц кај вирусна пневмонија преку рандомизирана, контролирана студија “.

Различни комбинации сега се користат за понатамошно испитување на степенот до кој директните инјекции на витамин можат да бидат корисни при лекување на КОВИД-19.

На пример, во 2019 година, написот под наслов „ Антивирусни својства на витамин Ц “ се појави во списанието „Expert Review “. Таму е соопштено дека, барем во лабораторијата, витаминот ги деактивира вирусите, но многу малку е веројатно дека ова би можело толку лесно да функционира во човечкото тело.

Висока доза, исто така, здрава?

Сепак, досега нема научни резултати. Се разбира, можете да внесувате витамин со висока доза, во најдобар случај да ја земате целата дневна количина во еден паднат пипер и да имате и скап пишам, затоа што вишокот на витамин Ц се излачува од телото. Затоа лекарите го инјектираат така што тој останува во телото.

За спортистите со високи перформанси, витаминските капсули се секако добра работа затоа што им требаат повеќе од нив, но просечно лице обично троши доволно витамин Ц со својата нормална диета.

Заклучок

Витаминот е антиоксиданс, така што нуди електрон за да ги ублажи радикалните процеси. Во овој процес, витаминот „радикализира“, а во текот на обновувањето на електроните, се создава H2O2 (водород пероксид), кој телото го користи против патогени.

Со едноставни зборови: Тоа помага против воспаление на бактерии, барем до одреден степен и антивирусно. Инфузии со витамин Ц се користат и / или тестираат во различни области на медицината.

Сепак, ова е инјектиран витамин, а тестовите за VODID-19 дури 260 пати повеќе од нормалната количина !

Според сегашните сознанија, оралниот внес на производи со голема доза нема да помогне ниту пред, ниту за време на заболување со ХОВИД-19.

Медицинската клевета за витамин Ц се фокусира на лажни тврдења за опасностите од мега дози. Во текот на оваа тактика, медиумите ја игнорираат вистината дека дури и ниските дози на витамин Ц ги намалуваат симптомите и стапката на смртност. Не дозволувајте медиумите да го пресвртуваат овој проблем. Застапниците на витамин Ц се лекари, а не луѓе од ПР. Тие се искусни, лиценцирани лекари кои ја прочитале научната литература. Еве неколку од соодветните публикации:

  • Дури и малите количини на дополнителен витамин Ц можат да спасат сериозно болни пациенти од смрт. (Hunt C et al.: International Journal for Vitamin and Nutrition Research , 1994; 64: 212-219)
  • Имаше намалена стапка на смртност кај новороденчиња со вирусна пневмонија кои биле третирани со витамин Ц. (Шигуанг Р и др.: Хајбејска медицина , 1978, 4: 1-3)
  • Умерените дози на витамин Ц ја намалија должината на престојот во единицата за интензивна нега за 97 проценти во подгрупа од 1.766 пациенти. (Хемил Х, Чалкер Е: Хранливи материи , 27 март 2019 година, 11: 4)
  • 200 милиграми витамин Ц го намалиле времетраењето на тешката пневмонија кај децата. Заситеноста на кислородот се подобри по помалку од еден ден.
    (Khan IM et al.: Journal of Rawalpindi Medical College (JRMC), 2014, 18 (1): 55-57)

Дури и ниските дози ја намалуваат смртноста

Службата за вести за ортомолекуларна медицина (ОМНС) и нејзиниот редакциски комитет, составена од скоро четири десетина лекари, академици и здравствени работници, сметаат дека е неопходно да се известат за она што комерцијалните медиуми спонзорирани од рекламни, корпоративно контролирани медиуми одбиваат да го признаат:

Дури и малите количини на Витамин Ц драматично ја намалуваат сериозноста на симптомите и ја зголемуваат стапката на преживување кај пациенти со сериозно болен вирус.
Високите дози работат подобро. И високите дози со оглед на интравенски работи уште подобро.

Најголемата опасност кај коронавирусот COVID-19 е што текот на болеста доведува до САРС (силен акутен респираторен синдром) и пневмонија. Лекарите успешно користат витамин Ц против вирусна пневмонија уште од 1940-тите.

ОМНС се залага за заедница на луѓе од сите нации кои се обврзуваат да обезбедат дека сите постојни, научно засновани мерки се користат веднаш за да се запре страшната болест за која не постои конвенционален метод на лекување. Витаминот Ц сега е достапен. Не е ништо ново. И не е „недокажано“.

  1. Витаминот Ц се користи како антивирусно средство уште од 1930-тите.
  2. Се администрира интравенски во многу високи дози од 1940-тите.
  3. Во сите децении од тогаш, витамин Ц се користи во грип, САРС и вирусна пневмонија.

Сите публикации на ОМНС се документирани со научна литература. Секој што задржува информации за третман со витамин Ц од јавноста, исто така, ги чува од пациентот. Затоа, треба да го споделите овој пост со сите за кои се грижите!