Macedonia World

WORLD MACEDONIAN CONGRESS

MACEDONIANS BY GENDER AND CITIZENSHIP DO NOT REPRESENT MEMBER STATE OF MACEDONIA IN EU AND NATO! March 27, 2020, Brussels, Belgium – The World Macedonian Congress (WMC) considers the European Council’s conclusion as UNACCEPTABLE and […]

Macedonia World

Никогаш да не се заборави!

Оваа година се одбележува 72 годишнина од егзодусот на Македонците во Егејска Македонија, денешна Грција, територија која многумина ја сметаат за окупирана. На денешен ден, со авиони на Британското воено воздухопловство, започна бомбардирањето на цели […]

News Regional

ДОСТА НИ Е ОД ВАС!

Јован Кукузел Во говорот на својата инаугурацијата Кенеди рече „прашај што ти можеш да направиш за твојата земја а не што таа за тебе!“. Македонија во моментов се наоѓа во состојба не само поединците да […]

Macedonia World

Витамин Ц – сребрен куршум против вирусот корона?

Иако витаминот е моќен антидоксик, тој е парадоксно спротивен при многу високи фармаколошки концентрации. Во лабораторијата, витаминот може барем да го намали бројот на вируси во клетките заразени со Ебштајн-Бар, но ефектот веројатно бил активиран од […]