Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ Штип: „Детските раце творат за Македонија“

Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ Штип објави меѓународен литературно-ликовен конкурс на тема „Детските раце творат за Македонија“

Почитувани Македонци насекаде низ светот,

многу сме горди што имаме шанса да го организираме меѓународниот литературно-ликовен конкурс на тема „Детските раце творат за Македонија“.

Право на учество имаат деца од 10 до 15 години кои што живеат во Македонија и надвор од неа, насекаде низ светот. Селекцијата на ликовните творби ќе ја направи тричлено жири, а сите пристигнати литературни и ликовни творби ќе бидат објавени во печатена збирка за промоција на детските дела за Македонија.

Повеќе информации за конкурсот можете да прочитате во прилог:

Почитувани Македонци насекаде низ светот, многу сме горди што имаме шанса да го организираме меѓународниот…

Gepostet von Здружение на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ Штип am Montag, 23. November 2020