ЗНАМЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО СРБИЈА

ЗНАМЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО СРБИЈА Е СЕМАКЕДОНСКОТО ШЕСНАЕСЕТ-ЗРАЧНО ЗЛАТНО-ЖОЛТО СОНЦЕ НА ЦРВЕНА ОСНОВА!

28 октомври 2020 година, Нови Сад, Србија – Македонското шеснаесет-зрачно златно жолто сонце на црвена основа е службено знаме на Македонците во Србија!

Македонското шеснаесет-зрачно златно жолто сонце на црвена основа е поставено заедно со знамињата на сите етнички заедници во Србија што се организирани со национални совети, во Собранието на Покраината Војводина во Нови Сад.

Извор: Тодор Петров

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

ЗНАМЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО СРБИЈА Е СЕМАКЕДОНСКОТО ШЕСНАЕСЕТ-ЗРАЧНО ЗЛАТНО-ЖОЛТО…

Gepostet von Todor Petrov am Dienstag, 27. Oktober 2020