Македонците во Германија излегуваат на протест

Македонската заедница во Германија во сабота на 12.12.2020 година во 12.00 часот во Дизелдорф ќе организираат протест.

НЕ!

НА ЕТНОЦИДОТ

НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ

И ЈАЗИКОТ Е МАКЕДОНСКИ

ДОСТА Е!

Ден: 12.12.2020

Време: 12 часот

Место: Landtagswiese Düsseldorf (Platz des Landtags 1)

во Дизелдорф Германија