Macedonia History

Цитати од и за Македонскиот Револуционер Гоце Делчев

„Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание. Кој мисли инаку да се ослободи Македонија, тој се лаже и себеси и другите.“ / „Освобождението на Македония лежи в вътрешното въстание. Който мисли другояче да се […]

Macedonia News

Македонците во Германија излегуваат на протест

Македонската заедница во Германија во сабота на 12.12.2020 година во 12.00 часот во Дизелдорф ќе организираат протест. НЕ! НА ЕТНОЦИДОТ НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ И ЈАЗИКОТ Е МАКЕДОНСКИ ДОСТА Е! Ден: 12.12.2020 Време: 12 часот Место: […]

Macedonia News Messages

Светскиот Македонски Конгрес (СМК): ЧОВЕК КОЈ СМЕТА ДЕКА ДО 1944 МАКЕДОНЦИТЕ БИЛЕ БУГАРИ, НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ МАКЕДОНСКИ ПРЕТСТАВНИК ВО ОДНОСИТЕ СО БУГАРИЈА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ПРАШАЊА СО СОФИЈА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) 2 декември 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ја смета за неприфатлива владината одлука од 1 декември 2020 година. За именување на поранешниот премиер Владо Бучковски за специјален […]

News Social

ПРОФ. Д-Р КАЛОЃЕРА: Борбата мора да продолжи се до конечна победа! Господа Македонци, вистината е на ваша страна

После долго време, секоја чест на исклучоци, гледам дека македонски научни институции како институтот за македонски јазик, институтот за македонска книжевност, институтот за македонска историја и дури и мојата драга академија (на која сум член, […]

Macedonia World

СИТЕ МАКЕДОНЦИ ЕДЕН ЗА ДРУГ, ЗА АМАНЕТОТ МАКЕДОНСКИ!

Македонците и Македонија се под страшна агресија по сите основи и од сите страни… од странски мешетари, и домашни (нео)врховисти и колаборационисти. И нема алтернатива: Мораме да се обединиме, во одбрана на името на државата […]

Macedonia News

МАКЕДОНСКО МЕЃУНАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА (ММДЧП): МАКЕДОНИЈА Е ВО ОПАСНОСТ – КРАЈНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ПОМОГНЕМЕ

Сите ние помагаме кога некој е во опасност. Сите помагаме кога некој е во неволја. Но што ако еден цел народ е во опасност? Другите заедници си помагаат бргу и без збор. Но дали Македонците […]