НАТО донираше 60 респиратори

„НАТО донираше 60 респиратори. Шеќеринска потенцираше дека уште еднаш се покажале бенефитите од членството во НАТО.“ Радо, респираторите коштаат десетина илјади евра. Ти секоја година 200 милиони € треба да плаќаш од буџет на америчка воена индустрија. Колку респиратори се тоа?