ТАЖНА ВЕСТ: Почина Петре Лозановски Војвода КУБУРА

По кратко боледување, почина истакнатиот Македонист и претседател на Здружението на граѓани Кољаничко Комитски Војводски Чети – Скопје и учесник на Илинденските Маршеви ПЕТРЕ Лозановски-Војвода КУБУРА.

Вечна ти слава! Почивај во мир!