Протест на Македонците во Швајцарија

Прекинување на сите преговори против македонскиот идентитет, јазик и име, понижувањата, продавањето и негирањето на македонските национални атрибути и вредности, од страна на нашите соседи, продолжува и денес во 21 век.

Македонците во борбата за своите правдини секогаш се бореле со достоинство и респект како во Македонија , така и надвор од неа.

Така и денес, Македонците во Швајцарија , со горчина и гнев се спротивставуваат на сите неправедни и нелегитимни договори склучени со соседите, од насилно инсталираната северна политичка гарнитура .

Прекинување на преговорите со Бугарија и истовремено поништување на истоимениот договор, како и на Преспанскиот со Грција.

Се повикуваат сите Македонци кои се спротивставуваат на горенаведените договори како и од политиките на сегашнава “влада” на Протест во Берн.

Протест на Македонците во Швајцарија

Прекинување на сите преговори против македонскиот идентитет, јазик и…

Gepostet von Македонски национален совет- Швајцарија am Freitag, 20. November 2020