СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: ЗАБРАНА ЗА СОРОС ВО МАКЕДОНИЈА!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

ЗАБРАНА ЗА СОРОС ВО МАКЕДОНИЈА!

5 јуни 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) повторно бара Владата да ја забрани Сорос Фондацијата и да ги блокира нејзините сметки во Македонија, имајќи ги предвид деструктивните активности на мизантропот Џорџ Сорос за рекомпонирање на влади, мешање во внатрешните работи на суверени држави и суспензија на слободно изразената волја на граѓаните на избори, преку финансирање на ултра-левичарски, анархистички, фашистички и терористички организации, а со цел дестабилизација и контролирана нестабилност и инсталирање на марионетски влади.

СМК смета дека времето и праксата покажаа дека Сорос Фондацијата и во Македонија финансира антимакедонски и антидржавни инсталации и проекти, директно мешајќи се во внатрешните работи на земјата.

Македонците по род и државјанство, од сите делови на Македонија, во светот и татковината, бараат безусловна забрана на соросовите инсталации и проекти во Македонија и негово протерување, имајќи ги предвид обидите на Сорос за дестабилизација и на американското општество со цел рушење од власт на 45. Американски претседател Доналд Трамп!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕСЗАБРАНА ЗА СОРОС ВО МАКЕДОНИЈА!5 јуни 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот…

Gepostet von World Macedonian Congress – Светски Македонски Конгрес am Donnerstag, 4. Juni 2020