Седо Перо: Вечна ти слава војводо! А нас, вечен да ни е срамот

– Cе чувствувам повеќе син на втората моја мајка – МАКЕДОНИЈА, отколку на тебе, која си ме родила.

( Напиша Христо Узунов во писмото до својата мајка)

А, ние дозволивме да и го забранат името на оваа втората, МАЈКА.

Вечна ти слава војводо!

А нас, вечен да ни е срамот.