Ганка Цветанова: Каде ќе ти оди душата?

Ганка Цветанова пишува на својот твитер профил.

Реплика на првиот македонски буквар издаден од грчката влада во 1925г и тоа под притисок на Друштвото на народите со цел да се сочува културната и јазична посебност на македонското малцинство во Егејска Македонија денешна Северна Грција. @NDimitrovMK каде ќе ти оди душата?