Ѓорге Иванов: Република Македонија му припаѓа на народот кој ја создал

Републиката е на народот, бидејќи од него извира сувереноста и во него се слева сувереноста.
Република Македонија не е приватна сопственост та некој да тргува со неа, со нејзините атрибути и вредности.
Република Македонија не е личен имот та некој да ја распродава.
Република Македонија не е ничија земја, та секој да ја присвојува.
Република Македонија му припаѓа на народот кој ја создал.
Слободата не се освојува еднаш засекогаш, туку секој ден и постојано.

Честит Илинден!
Вечна Македонија!

Републиката е на народот, бидејќи од него извира сувереноста и во него се слева сувереноста.Република Македонија не е…

Gepostet von Ѓорге Иванов, поранешен Претседател на Република Македонија am Sonntag, 2. August 2020

Извор: Ѓорге Иванов, поранешен Претседател на Република Македонија