Macedonia News

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: БОЈКОТ НА ПОПИС И НЕПОПИШУВАЊЕ НЕ Е НИТУ КРИВИЧНО ДЕЛО НИТУ ПРЕКРШОК!

СМК бара безусловен прекин на Пописот на неопределено време, поради кризната состојба прогласена од Собранието во сила од 19 декември 2020 до 30 јуни 2021 година и поради неприфатливата Методологија за подготовка, организирање и спроведување […]

Macedonia World

Атанас Кирјаков: И ЧИЧКО АТАНАС ИМА НЕШТО ДА ВИ ПОРАЧА

Атанас кирјаков ОМО „Илинден“ е наследник и на борците на национално ослободителното движење во Пиринска Македонија за нејзина независност. ОМО „Илинден“ е наследник и наследник на вековните националноослободителни борби за независна македонска држава. По поделбата […]

Macedonia News

Прочка или Велики поклади

Прочка или Велики поклади, е ден во православното христијанство на меѓусебно простување помеѓу верниците пред почетокот на Велигденскиот пост. Датата на Прочка се менува во зависност од датата на Велигден, и секогаш е точно на 7 недели […]