Христос Воскресе – Навистина Воскресе! Честит Велигден

За многу години, Македонци

Нека не се плаши срцето ваше. Војниците го запечатија гробот, па Христос сепак Воскресна. Така ќе биде и вечерва. Никој не може да ја спречи радоста на Воскресението да влезе кај сите оние што против своја воља се затворени дома. Го молам Бог во вашите срца да нема ништо друго освен љубов за сите и за се, и невечерната светлина на Воскресението. Спомнете си и вие за мене во вашите молитви. Ваш во Христа Воскреснатиот. Епископ Јаков

Николај Филотеев