Македонците од Канада-продолжуваат во борбата против насила наметнатото име на Македонија

Македонците од Канада, предводени од Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права. продолжуваат во борбата против насила наметнатото име на Македонија.

Тие преку протести, упатени писма до меѓународните институции и присутност во медиумите ширум светот, јасно ставаат до знаење дека никогаш нема да се откажат од борбата против геноцидот кој се врши врз македонците од страна на глобалните елити, а спроведуван од домашните квинслиншки политичари.

Еве како #Македонците во #Канада реагираат кога ќе видат “Северна Македонија” напишано некаде. #НашетоИмеЕМакедонија #МАКЕДОНИЈА