Атанас Кирјаков: Во Пиринска Македонија, наместо господари, ние Македонците сме робови!

Атанас Кирјаков, Македонски Активист за положбата на Македонците во Пиринска Македонија.

„Во Пиринска Македонија во земјата во која треба да бидеме господари, ние Македонците сме робови! Алтернативата на овој систем во Бугарија не е поинаква од одродувањето – социјална деградација, иселување, физичка смрт или безнадежен отпор во нерамен двобој со бугарската власт„

Извор: Атанас Кирјаков

В Пиринска Македония , в земята в която требва да сме господари , ние македонците сме роби !
Алтернативата на тази…

Gepostet von Атанас Киряков am Mittwoch, 18. November 2020