Светски Македонски Конгрес: 116 години од раѓањето на Андреја Чипов

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

116 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА АНДРЕЈ ЧИПОВ, МАКЕДОНЕЦОТ!

19 ноември 2020 година, Битола, Македонија – Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН и Светски Македонски Конгрес, вчера одбележаа 116 години од раѓањето на Андреј Чипов, маркантна фигура во Егејскиот дел на Македонија и Грција.

Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН и Светскиот Македонски Конгрес положија свежо цвеќе на гробот на Андреј Чипов на гробиштата во црквата Света Недела.

Андреја Чипов претставува една од најмаркантните фигури во Егејскиот дел на Македонија и Грција, во ЕЛАС, КПГ и ВМРО Обединета.

Закопан е на гробиштата до црквата Света Недела во Битола.

Вечнаја му памјат и Бог да го прости.

Амин.

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

116 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА АНДРЕЈ ЧИПОВ, МАКЕДОНЕЦОТ!

19 ноември 2020 година, Битола,…

Gepostet von Todor Petrov am Donnerstag, 19. November 2020

Извор: Тодор Петров