Русјаков: Македонското Иселеништво Веднаш да Формира Влада на Република Македонија во Егзил!

„Триесет и четврти ден од реалната севернонацистичка окупација на Македонија. Го повикувам македонското иселеништво веднаш да направи влада на Република Македонија во егзил. Ве имаме доволно посветени, способни, успешни и родољуби“.

Овој повик на Фејсбук го објави познатиот македонски колумнист и патриот Александар Русјаков.

 Тој реагираше и вчера, кога Република Македонија ја прават Северна.

Јас, Александар Русјаков, не го признавам нацистичкото зомби Северна Македонија за држава, на сила создадена под окупација, не ја признавам нејзината фашистичка власт… за мене тоа се гнасни фашистички окупатори идентични на оние од Втората светска војна и секој ден Бога ќе го молам да завршат како Хитлер, Ајхман, Мусолини, Мачков, Џемо, не ги признавам нејзините закони, судови, полиција, војска, институции. Не ги признавам ни по цена на малтретирање, затвор, прогон, тортура. А да, ПИЧКА ВИ МАТЕРИНА!