Француска карикатура од 1912

Француски весник од 1912 година, карикатура кој ја преставува европската елита која стои над убиената Македонија, расправајќи се кој ќе и одземе поголем плен на нејзината земја.

Ние сме скоро тој период сега.

French newspaper from 1912, illustrating the European elite standing over murdered #Macedonia, arguing who will take larger spoil of her land. We are almost that period now. #Антимакедонизам