Христос Воскресе! Навистина Воскресе! За многу години Македонци❤!

Нека светлината на Христовото Воскресение ви ги осветли вашите срца, а неговата бесконечна љубов,го благослови вашиот живот и вашиот дом …

Додај мир во душата, љубов во срцето со верба во Бога, во слава на Христос да се радуваме, да простуваме, да сакаме и да се почитуваме.

Денес нека се веселат небесата, нека се радува Земјата, нека празнуваат видливите и невидливите светови, зашто Христос, нашата Вечна радост – Воскресна од мртвите !

Нека ни е за многу години празникот Македонци..… Христос Bоскресе!